Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Wat zijn kronen en bruggen? Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie van uw eigen tand of kies zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren moeten terugkomen.

Wat is een kroon?

Een kroon is een metalen en/of porseleinen kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje wordt vervolgens vastgelijmd. Met een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

 

Wanneer heb ik een kroon nodig?

Een kroon kan geplaatst worden als er onvoldoende houvast is voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.

Daarnaast kan een kroon soms ingezet worden voor het verbeteren van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die zichtbaar in de mond zijn.

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag:  08:00 – 17:00

Woensdag: gesloten

Donderdag: 08:00 – 17:00

Vrijdag: 08:00 – 17:00

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel. U kunt een brug of kroon van meerdere materialen krijgen. 

 

Benieuwd naar de opties? Neem contact met ons op.